منتديات الشيف النوبى
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتديات الشيف النوبى
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» اكسس جلوبال لمعدات المخابز والحلوانى
الإثنين أغسطس 04, 2014 2:22 pm من طرف AXIS GLOBAL

» فطائر الجبن
السبت مايو 17, 2014 2:12 pm من طرف الشيف النوبى

» شوربة فواكه البحر
الجمعة فبراير 07, 2014 4:05 pm من طرف الشيف النوبى

» طريقة عمل العيش السن
الخميس يناير 30, 2014 6:49 pm من طرف الشيف النوبى

» تارت الفواكه
الأربعاء ديسمبر 04, 2013 1:15 pm من طرف الشيف النوبى

» عجينة للبيتزا
الإثنين أغسطس 05, 2013 2:58 am من طرف الشيف النوبى

» الجمبرى بالكنافة وجوز الهند
الإثنين يناير 21, 2013 8:57 pm من طرف الشيف النوبى

» فطائر اللحم المفروم و البشاميل
الإثنين يناير 21, 2013 8:47 pm من طرف الشيف النوبى

» طريقة عمل خبز الشاورما
الأحد يناير 13, 2013 8:23 pm من طرف الشيف النوبى

Select the language
أختر لغة المنتدى من هنا

طريقة عمل الفايش

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

طريقة عمل الفايش

مُساهمة من طرف الشيف النوبى في الأحد يونيو 12, 2011 2:17 pm

كل سنة وانتم طيبين النهاردة ها نعرف طريقة عمل الفايش
لكل 2ونصف كيلو دقيق علبة سمنة كيلو الصنف اللى تحبية + كيلو لبن +جنية محلب
نصف جنية كركم قطعة خميرة فى حجم البيضة ( خميرة بيرة من البقال طازجة وليست جافة )
ارجوا ان تتبعوا الخطوات بدقة كا اشرحها لنجاح الفايش
اول شىء نحضر وعاء بلاستيك ونضع فية حوالى نصف كيلو دقيق من الكمية اللى اشترينها ونذيب الخميرة بقليل من السكر حوالى ملعقة شاى صغيرة حتى تسيل ثم نضيف للخميرة حوالى كوب ونصف ماء ونخلطهم جيدا ثم ندفهم الى الدقيق الذى فى الوعاء البلاستيك ونقلب جيدا حتى تعجن ونتركهم حتى يخمروا لمدة لا تقل عن ساعتين فى خلال فترة التخمر نحضر اللبن ونغليى ولما يدفاء ناخذ نصفة ونضيف الية المحلب بعد تنضيفة وطحنة والكركم ونقلبهم جيدا نحضر العجين الخمران ونضعة فى وعاء بلاستك كبير ونضع عليهم باقى الدقيق اللى اشتريناة والسمن السائح (كيلو سمنة) ونعجن جيدا حتى يمتزجا ثم نضيف اللبن اللى علية المحلب والكركم ونقلب جيدا وكل ما يحتاج لبن نضيف من الباقى حت يتكون عندنا عجينة طرية لكنها متماسكة ونبتدى نتركة مرة اخرى لمدة ساعتين اخرتين ارجوااتباع الارشادات بعد ذلك نحضر صاجات بلدى ( الاسمر الكبير بتا ع الفرن البلدى )وندهنهم بقليل من الزيت ونبتدى نقطع حجم يملى كف اليد ونرص فى الصاج بين القرصة والاخرى حوالى 15 سم لانها سوف تبط بعد ما اخلص المقدار كلة ابدء باول صاج ابطط بكف ايدى حتى تصبح فى ارتفاع القربانة والدوران حسب ما تحبى فلنفرض فى حجم الرغيف نتركة مرة اخرى حتى يخمر لمدة نصف ساعة بعد كدة نخبزة فى فرن بلدى ولما يستوى بعد ما يدفىء ندهن وجهة بالسمن علشان ما يتفرفتش اثناء التقطيع ونحضر سكين حادة ونبتدى نقطعة طرنشات حسب الحجم اللى تحبية وترصية مرة اخرىفى صاجات على جانبة الابيض علشان ينشف ويقرمش ونخبزة فى الفرن مرة اخرى وكل عام وحضراتكم بخير منتظرة الرد وشكرا

_________________
avatar
الشيف النوبى
مدير الموقع
مدير الموقع

ذكر
عدد المساهمات : 223
نقاط : 670
تاريخ التسجيل : 06/05/2011
العمر : 38
الموقع : منتديات الشيف النوبى

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elchifelnoby.nspro.biz

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى