منتديات الشيف النوبى
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتديات الشيف النوبى
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» اكسس جلوبال لمعدات المخابز والحلوانى
الإثنين أغسطس 04, 2014 2:22 pm من طرف AXIS GLOBAL

» فطائر الجبن
السبت مايو 17, 2014 2:12 pm من طرف الشيف النوبى

» شوربة فواكه البحر
الجمعة فبراير 07, 2014 4:05 pm من طرف الشيف النوبى

» طريقة عمل العيش السن
الخميس يناير 30, 2014 6:49 pm من طرف الشيف النوبى

» تارت الفواكه
الأربعاء ديسمبر 04, 2013 1:15 pm من طرف الشيف النوبى

» عجينة للبيتزا
الإثنين أغسطس 05, 2013 2:58 am من طرف الشيف النوبى

» الجمبرى بالكنافة وجوز الهند
الإثنين يناير 21, 2013 8:57 pm من طرف الشيف النوبى

» فطائر اللحم المفروم و البشاميل
الإثنين يناير 21, 2013 8:47 pm من طرف الشيف النوبى

» طريقة عمل خبز الشاورما
الأحد يناير 13, 2013 8:23 pm من طرف الشيف النوبى

Select the language
أختر لغة المنتدى من هنا

استعدّي لأول يوم العيد بالفتة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

استعدّي لأول يوم العيد بالفتة

مُساهمة من طرف الشيف النوبى في الأحد أكتوبر 21, 2012 9:22 pm


فتة بالصلصة والدقة
مقادير الفتة:

كيلو ونص لحمة ضاني
2 كوب رز

6 أكواب ماء
بصلة متوسطة الحجم
4 حبات قرنفل صحيح
على حسب الرغبة

3 ملاعق كبيرة سمنة
عيش محمص مكسّر

2 ورق لاورا
ملح وفلفل

لعمل الدقة:
6 ملاعق كبيرة زيت
6 فص ثوم مفروم
1/ 4 كوب خل
1/ 2 كوب شوربة


لعمل الصلصة:
3 ملاعق كبيرة صلصة طماطم (معجون)
1/ 4 كوب خل
كوب شوربة لحمة

الطريقة:
1- اغسلي اللحمة كويس، وسخّني الميه في حلة على نار متوسّطة، وضيفي لها اللحمة والبصل والبهارات والفلفل الأسود.

2- بعد ما الميه تغلي قللي النار، وسيبي اللحمة على نار هادية لمدة 45 دقيقة؛ لغاية ما اللحمة تستوي تماما، مع مراعاة إزالة الريم من سطح الشوربة كل ما يظهر، وأول ما اللحمة تدخل في التسوية تبّليها بالملح.

3- السمنة في حلة على نار متوسطة، وحمّري فيها الرز لمدة 3 دقائق أو لغاية ما يتشرّب تماما بالسمنة، وبعد كده ضيفي كوبين ونصف ميه أو شوربة، وتبّليه بالملح، وسيبيه على النار لغاية ما يغلي، وبعد كده هدّي النار، وغطّي الحلة، وسيبيه على نار هادية لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تتأكّدي إنه استوى تماما.


4- بعد كده اعملي الدقة؛ بإنك تسخّني زيت في طاسة على نار متوسطة، وضيفي عليه الثوم المفروم، وقلّبيه لمدة دقيقتين أو لغاية لونه ما يبقى دهبي، وبعد كده شيلي نصف كمية الثوم دي على جنب، وضيفي الخل، وبعدين الشوربة، وتبّليها بملح وفلفل، وسيبيها لحد ما تغلي، وارفعيها من على النار.

5- علشان تعملي الصلصة حطّي نصف كمية الثوم اللي شلتيها من التقلية في طاسة على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه صلصة الطماطم والخل والشوربة، وتبّليها بملح وفلفل مع التقليب، وبعد ما الصلصة تغلي هدّي النار وسيبيها لمدة 10 دقائق علشان تتسبّك.

6- بعد كده حضّري طبق الفتة.. في الأول حطي العيش المحمّص، وبعد كده رشّي عليه كمية صغيرة من الدقة اللي عملتيها، وسيبيه لمدة دقيقتين؛ علشان العيش يتشرّب منها، وبعد كده حطي طبقة من الأرز فوق العيش، وصبي عليه كوب شوربة، وبعد كده وزّعي قطع اللحمة فوق الوش، وآخر حاجة هتعمليها إنك تصبّي صلصة الطماطم على حسب الكمية اللي إنتي عايزاها.. وبالهنا والشفا.




_________________
avatar
الشيف النوبى
مدير الموقع
مدير الموقع

ذكر
عدد المساهمات : 223
نقاط : 670
تاريخ التسجيل : 06/05/2011
العمر : 37
الموقع : منتديات الشيف النوبى

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elchifelnoby.nspro.biz

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى